Devica Horoskop

Datumi: 23. avgusta/kolovoza - 23. septembra/rujna
Element: Zemlja
Kvalitet: Promenjiv
Vladajuća planeta: Merkur
Vladajuća kuća: Šesta
Vrline: Odana, analitična, ljubazna, marljiva, praktična
Mane: Sramežljiva, zabrinuta, preterano kritična prema sebi i drugima
Poznate Device: Agatha Christie, Beyonce, Sophia Loren, Sean Connery, Stephen King, Bill Murray, Colin Firth, Charlie Sheen, Pink, Peter Sellers, Michael Jackson, Mickey Rourke

Karakteristike i lične osobine

Device uvek obraćaju pažnju na najsitnije detalje i njihova humanost ih čini jednim od najpažljivijih znakova zodijaka. Ovaj znak je temeljan i pristupa životu na taj način da ništa ne prepuštaju slučaju. Iako su često nežni, njihovo srce može biti zatvoreno za vanjski svet. Ovo je znak često pogrešno shvaćen, ne zato što im nedostaje sposobnost izražavanja, već zato što svoje osećaje neće prihvatiti kao valjane, istinite ili čak relevantne kad se suprotstave razumu. Kao što joj i ime kaže, Devica je rođena s osećajem da sve doživljavaju prvi put. Ona preferira konzervativne, dobro organizovane i praktične stvari u svakodnevnom životu. Budući da je Merkur vladajuća planeta ovog znaka, njegovi predstavnici imaju dobro razvijen smisao za govor i pisanje, kao i sve druge oblike komunikacije. Ali u društvu su pretežno povučene, sramežljive i posmatraju sve iz prikrajka. U očima drugih mogu izgledati kao hladne i nezainteresovane osobe. One su izuzetno vredne i gledaju da svoje zadatke ispune na vreme sa što većom preciznošću. Nije im bitna nagrada koliko satisfakcija da su dobro odradili zadatak. Perfekcioniste su kao u životu, tako i poslu. Ponekad ih je nemoguće zadovoljiti i imaju prevelika očekivanja i od sebe i od drugih.

Devica u ljubavi

Osobe rodjene u ovom znaku su nesigurne i nesposobne da se osećaju dostojanstveno, lepo i voljeno. Da bi se počele osećati sigurnim i spremnim da pokažu svoje meko i ranjivo srce, neophodno je da nađu partnera koji će im pružiti svu ljubav i pažnju. Retko će direktno izjavljivati ljubav partneru, ali će Devica pokazati svoju privrženost i osećanja u intimnim trenucima. One više vole stabilne veze, nego zabavu i površna flertovanja. Retko će imati puno seksualnih iskustava s različitim ljudima, jer se trebaju osećati važnim za nekoga i pronaći pravi fizički užitak kako bi nekom dali celu sebe. S Devicom treba polako i strpljivo graditi poverenje, a ona će se odužiti partneru tako što će ga negovati i priuštiti mu poseban tretman.

Devica u poslu

Device su praktične, analitične, marljive i uvek tačno znaju gde potražiti srž bilo kog problema. Njihova temeljitost ih čini sjajnima na poslovima koji zahtevaju dobru organizaciju, bavljenje papirologijom, rešavanje problema i dobre su i u fizičkim i umnim poslovima. Kad se prihvate nečeg, od njihovog rada se očekuje savršenstvo, jer niti jedan drugi znak nema takvo oko za detalje kao Devica. Zaljubljeni u knjige i umetničko izražavanje, oni su dobri kritičari, dok im potreba da pomognu čovečanstvu najbolje služi ako se odluče postati doktori, medicinske sestre ili psiholozi. Device su štediše koje uvek ostavljaju nešto sa strane, a vidom štednje smatraju i kupovinu polovne robe. Neracionalnu potrošnju videt će kao lošu naviku ili stvar razmaženosti i uvek će se držati praktičnih rešenja koja ne koštaju puno. Ovaj pristup ponekad ih može učiniti pomalo jeftinim i previše zabrinutim zbog svega što bi im sutra moglo nedostajati. Moraju se naučiti prepustiti i nekom hedonizmu.

Devica i zdravlje

Device su stalno okupirani detaljima i sitnicama. Uglavnom su zauzete radeći nešto toliko usredočeno da zaborave na svet oko sebe. Stalno su izložene stresu zbog potrebe da sve izgleda savršeno. Pa stres i jeste njihov najgori neprijatelj i on im najviše narušava zdravlje. Pesimistične su i stalno oko nečeg brinu. Hipohonderi su koji i od najmanjeg zdravstvenog problema naprave veliki. Ovaj znak pazi na ishranu i redovno vežba. Posvećuju pažnju izgledu negujući svoje lice i telo, te i u starosti izgledaju mladoliko.

Slaganje sa drugim znakovima

Devica i Ovan imaju potpuno različite karakteristike, pa mogu jedan drugog smatrati intrigantnim i privlačnim. Njihova veza bi bila skromna i stabilna, ispunjena nežnim trenucima. Srodnu dušu, koja će je u potpunosti razumeti, Devica će pronaći u Biku. Veza sa Blizancima, u većini slučajeva, je osuđena na propast zbog neslaganja u svakom pogledu. Devica i Rak su na vrhu popisa kompatibilnosti zodijaka. Međusobno se razumeju i dopunjuju. Da bi se razvio neki odnos između Device i Lava moraju prvo dobro da se upoznaju i razumeju postupke jedno drugog, i tek onda bi mogli započeti neku vezu. Dve Device bi mogle imati jako skladan odnos. Devica i Vaga se jednako dive lepoti i kulturi, i oba znaka zahtevaju sigurnost i poštovanje, što predstavlja osnov za jednu lepu vezu. Iako po svim procjenama i predviđanjima Devica i Škorpija nemaju šansu, ova veza ipak može da iznenadi. U Strelcima, koji takođe vole istraživati, će pronaći savršenog ljubavnog partnera. Jarac je poput Device inteligentan, prizeman i marljiv. Oni su stabilni ljudi koji održavaju visoke standarde i kod njih gotovo da i nema igre i zabave, nego je uvek samo posao. Devica i Vodolija su prilično različiti znakovi i pretežno prkose jedan drugom. Riba i Devica imaju magnetsku privlačnost i u ovoj kombinaciji postoji prirodna harmonija i međusobna naklonost.

Devica horoskop

IZABERITE SVOJ

HOROSKOPSKI ZNAK

Pročitajte sve o vašem znaku jer on ima snažan uticaj na vaš karakter