Škorpija Horoskop

Datumi: 24. oktobra/listopada - 22. novembra/studenog
Element: Voda
Kvalitet: Fiksni
Vladajuća planeta: Pluton
Vladajuća kuća: Osma
Vrline: Snažan, hrabar, uporan, strastven, tvrdoglav, sumnjičav, istinski prijatelj
Mane: Nepoverljiv, kritičan, ljubomoran, tajanstven, nasilan, znatiželjan, naporan, opsesivan
Poznate Škorpije: Pablo Picasso, Richard Burton, Vivien Leigh, Grace Kelly, Rock Hudson, Peter Jackson, Martin Scorsese, Ryan Gosling, Ryan Reynolds, Leonardo DiCaprio, Marie Curie, Lav Trocki, Dostojevski, Larry Flynt, Julia Roberts, John Cleese

Karakteristike i lične osobine

Škorpije su strastveni i odlučni ljudi. Kad su sumljičavi oko nečega odlučni su da istraže sve dok ne saznaju istinu. Škorpija je izvrstan vođa, uvek svestan situacije i onoga šta se dešava oko njih. Škorpija je vodeni znak koji živi da bi iskusio i izrazio osećaje. Iako su osećaji vrlo važni za ovaj znak, oni ih manifestuju drugačije od ostalih vodenih znakova. Škorpije su dobri i verni prijatelji koji će čuvati vaše tajne, kakve god one bile. Pluton je planeta transformacije i regeneracije, a ujedno i vladar ovog horoskopskog znaka. Škorpije su poznate po mirnom i hladnom ponašanju te po tajanstvenom izgledu. Izvrsne su vođe jer su vrlo predani onome šta rade. Škorpije mrze nepoštenje i mogu biti vrlo ljubomorni i sumnjičavi, pa moraju naučiti kako se lakše prilagoditi različitim ljudskim ponašanjima. Škorpije su hrabre i ne boje se izraziti svoje mišljenje. Puni su iznenađenja i pružit će sve šta vam treba, ali ako ih jednom izneverite - povratka nema. Vrlo su predane i dobro brinu o svojoj porodici.

Škorpija u ljubavi

Škorpija je najsenzualniji znak zodijaka. One su izuzetno strastvene i seks im je vrlo važan. Žele inteligentne i iskrene partnere. Jednom kad se Škorpije zaljube, vrlo su predane i verne. Međutim, u vezu stupaju vrlo pažljivo, jer im ponekad treba puno vremena kako bi izgradili poverenje i poštovanje prema partneru. Prevaru nikada ne bi oprostili, čak i ako pređu preko nje, nikada je ne bi zaboravili. Vrlo su tajanstvene i dosta toga čuvaju u sebi, pa postoji mogućnost da ih dugogodišnji partneri i ne poznaju tako dobro kao što misle. Sumljičavi, ljubomorni i nesigurni, stalno traže od partnera potvrdu njihove ljubavi i privrženosti.

Škorpija i posao

Škorpije su fantastične u upravljanju, rešavanju i stvaranju. Kad Škorpija postavi cilj, nema odustajanja. One su izvrsne u rešavanju zadataka koji zahtevaju temeljan pristup. Njihova sposobnost koncentracije s odlučnošću čini ih vrlo sposobnim menadžerima. Nikad ne mešaju posao s prijateljstvom. Poslovi poput naučnika, lekara, istraživača, mornara, detektiva, policajca, poslovnog menadžera i psihologa prikladni su za ovaj snažni horoskopski znak. Škorpija poštuje druge ljude, pa očekuje da i njega poštuju. Ne boje se napornog rada kako bi se doveli u bolji finansijski položaj. Novac za njih znači sigurnost i osećaj kontrole, što znači da dobro štede novac i pažljivo donose odluke prije nego što ulože u nešto.

Škorpija i zdravlje

Škorpije su istaknute po svojoj visokoj energiji, mašti i vedrom raspoloženju. Njima vlada Pluton koji upravlja stvaranjem stanica i reproduktivnom funkcijom. Traže avanturu i razna životna iskustva. Imaju neograničenu energiju, koju kad potroše, brzo povrate. Povećana aktivnost i želja da sve uzmu u svoje ruke mogu dovesti do nesanice, umora i raznih vrsta tegoba. Povećana napetost dovodi do problema s nervnim sistemom. Generalno, imaju vrlo jak imuni sistem, žilavi su i otporni. Pa i kad naidju na neki zdravstveni problem lako se nose s njim i brzo se oporave.

Slaganje sa drugim znakovima

Veza sa Ovnom bila bi puna uzbudljivih momenata, stalno na granici izmedju ljubavi i mržnje. Nije dobra na duge staze. Astrolozi prosto obožavaju podudarnost koju imaju Škorpija i Bik. Ova veza bi mogla biti idealna i božanstvena. Sa Devicom bi bili neraskidiv par samo kad bi prihvatili međusobne razlike i mane jedno drugog. Jedan od razloga podudarnosti Škorpije i Raka je njihova duboka emotivnost. Škorpije vole da budu i intelektualno i emotivno povezani sa partnerom. Vole da osete stabilnost i sigurnost u vezi. A s Rakom će sve to naći. Sa Lavom će na početku biti sve uzbudljivo, ali će Škorpiji smetati Lavova potreba da stalno bude u centru pažnje. Sa Devicom će imati harmoničan odnos. Veza sa Vagom ne obećava, jer će mu neodlučna Vaga brzo dosaditi. Dve Škorpije će se razumeti i imaće lep odnos. U vezi sa Strelcem će deliti potrebu za lepim i lagodnim životom. Jarac će u početku biti suzdržan, kao i Škorpija, pa ako se opuste, otvore i steknu poverenje jedno u drugo, ova veza bi mogla procvetati. Između Vodolije i Škorpije vlada magnetna privlačnost, ali da bi uspeli moraju poraditi na toleranciji. Sa astrološke strane dva vodena znaka, Škorpija i Ribe se prirodno podudaraju, i kao par su toliko povezani da se ne mogu ni na kratko odvojiti jedno od drugog.

Škorpija horoskop

IZABERITE SVOJ

HOROSKOPSKI ZNAK

Pročitajte sve o vašem znaku jer on ima snažan uticaj na vaš karakter