Djevica Horoskop

Datumi: 23. avgusta/kolovoza - 23. septembra/rujna
Element: Zemlja
Kvalitet: Promjenjivo
Vladajuća planeta: Merkur
Vladajuća kuća: Šesta
Vrline: Odan, analitičan, ljubazan, marljiv, praktičan
Mane: Sramežljiv, zabrinut, pretjerano kritičan prema sebi i drugima
Poznate Djevice: Agatha Christie, Beyonce, Sophia Loren, Sean Connery, Stephen King, Bill Murray, Colin Firth, Charlie Sheen, Pink, Peter Sellers, Michael Jackson, Mickey Rourke

Karakteristike i lične osobine

Djevice uvijek obraćaju pažnju na najsitnije detalje i njihova humanost ih čini jednim od najpažljivijih znakova zodijaka. Ovaj znak je temeljan i pristupa životu na taj način da ništa ne prepuštaju slučaju. Iako su često nježni, njihovo srce može biti zatvoreno za vanjski svijet. Ovo je znak često pogrešno shvaćen, ne zato što im nedostaje sposobnost izražavanja, već zato što svoje osjećaje neće prihvatiti kao valjane, istinite ili čak relevantne kad se suprotstave razumu. Kao što joj i ime kaže, Djevica je rođena s osjećajem da sve doživljavaju prvi put. Ona preferira konzervativne, dobro organizovane i praktične stvari u svakodnevnom životu. Budući da je Merkur vladajuća planeta ovog znaka, njegovi predstavnici imaju dobro razvijen smisao za govor i pisanje, kao i sve druge oblike komunikacije. Ali u društvu su pretežno povučene, sramežljive i posmatraju sve iz prikrajka. U očima drugih mogu izgledati kao hladne i nezainteresovane osobe. One su izuzetno vrijedne i gledaju da svoje zadatke ispune na vrijeme sa što većom preciznošću. Nije im bitna nagrada koliko satisfakcija da su dobro odradili zadatak. Perfekcioniste su kao u životu, tako i poslu. Ponekad ih je nemoguće zadovoljiti i imaju prevelika očekivanja i od sebe i od drugih.

Djevica u ljubavi

Osobe rodjene u ovom znaku su nesigurne i nesposobne da se osjećaju dostojanstveno, lijepo i voljeno. Da bi se počele osjećati sigurnim i spremnim da pokažu svoje meko i ranjivo srce, neophodno je da nađu partnera koji će im pružiti svu ljubav i pažnju. Rijetko će direktno izjavljivati ljubav partneru, ali će Djevica pokazati svoju privrženost i osjećanja u intimnim trenucima. One više vole stabilne veze, nego zabavu i površna flertovanja. Rijetko će imati puno seksualnih iskustava s različitim ljudima, jer se trebaju osjećati važnim za nekoga i pronaći pravi fizički užitak kako bi nekom dali cijelu sebe. S Djevicom treba polako i strpljivo graditi povjerenje, a ona će se odužiti partneru tako što će ga njegovati i priuštiti mu poseban tretman.

Djevica u poslu

Djevice su praktične, analitične, marljive i uvijek tačno znaju gdepotražiti srž bilo kojeg problema. Njihova temeljitost ih čini sjajnima na poslovima koji zahtijevaju dobru organizaciju, bavljenje papirologijom, rješavanje problema i dobre su i u fizičkim i umnim poslovima. Kad se prihvate nečeg, od njihovog rada se očekuje savršenstvo, jer niti jedan drugi znak nema takvo oko za detalje kao Djevica. Zaljubljeni u knjige i umjetničko izražavanje, oni su dobri kritičari, dok im potreba da pomognu čovječanstvu najbolje služi ako se odluče postati doktori, medicinske sestre ili psiholozi. Djevice su štediše koje uvijek ostavljaju nešto sa strane, a vidom štednje smatraju i kupovinu polovne robe. Neracionalnu potrošnju vidjet će kao lošu naviku ili stvar razmaženosti i uvijek će se držati praktičnih rješenja koja ne koštaju puno. Ovaj pristup ponekad ih može učiniti pomalo jeftinima i previše zabrinutima zbog svega što bi im sutra moglo nedostajati. Moraju se naučiti prepustiti i nekom hedonizmu.

Djevica I zdravlje

Djevice su stalno okupirani detaljima i sitnicama. Uglavnom su zauzete radeći nešto toliko usredočeno da zaborave na svijet oko sebe. Stalno su izložene stresu zbog potrebe da sve izgleda savršeno. Pa stres i jeste njihov najgori neprijatelj i on im najviše narušava zdravlje. Pesimistične su i stalno oko nečeg brinu. Hipohonderi su koji i od najmanjeg zdravstvenog problema naprave veliki. Ovaj znak pazi na ishranu i redovno vježba. Posvećuju pažnju izgledu njegujući svoje lice i tijelo, te i u starosti izgledaju mladoliko.

Slaganje sa drugim znakovima

Djevica i Ovan imaju potpuno različite karakteristike, pa mogu jedan drugog smatrati intrigantnim i privlačnim. Njihova veza bi bila skromna i stabilna, ispunjena nježnim trenucima. Srodnu dušu, koja će je u potpunosti razumjeti, Djevica će pronaći u Biku. Veza sa Blizancima, u većini slučajeva, je osuđena na propast zbog neslaganja u svakom pogledu. Djevica I Rak su na vrhu popisa kompatibilnosti zodijaka. Međusobno se razumiju i dopunjuju. Da bi se razvio neki odnos između Djevice i Lava moraju prvo dobro da se upoznaju i razumiju postupke jedno drugog, i tek onda bi mogli započeti neku vezu. Dvije Djevice bi mogle imati jako skladan odnos. Djevica i Vaga se jednako dive ljepoti i kulturi, i oba znaka zahtijevaju sigurnost i poštovanje, što predstavlja osnov za jednu lijepu vezu. Iako po svim procjenama i predviđanjima Djevica i Škorpija nemaju šansu, ova veza ipak može da iznenadi. U Strijelčevima, koji takođe vole istraživati, će pronaći savršenog ljubavnog partnera. Jarac je poput Djevice inteligentan, prizeman i marljiv. Oni su stabilni ljudi koji održavaju visoke standarde i kod njih gotovo da i nema igre i zabave, nego je uvijek samo posao. Djevica I Vodolija su prilično različiti znakovi i pretežno prkose jedan drugom. Riba i Djevica imaju magnetsku privlačnost i u ovoj kombinaciji postoji prirodna harmonija i međusobna naklonost.

Djevica horoskop

IZABERITE SVOJ

HOROSKOPSKI ZNAK

Pročitajte sve o vašem znaku jer on ima snažan uticaj na vaš karakter